3 Tévhit az Elsősegély vizsgával kapcsolatban

3 Tévhit az Elsősegély vizsgával kapcsolatban

2021-01-28

Tényleg kötelező elsősegély tanfolyamot elvégezni ahhoz, hogy tudjak menni vizsgázni?

Sokan teszik fel nekünk a kérdést, és sok a téves információ a témában, ezért szeretnénk egyszer és mindenkorra tiszta vizet önteni a pohárba.

Várnod kell a képzésre? Esetleg köteleztek a tanfolyam elvégzésére? Akkor olvasd el a teljes cikket. Hidd el, megéri.

Kattints


Ahogy minden másban, így az elsősegély témában is szeretünk nyílt kártyákkal játszani, ezért is tartjuk fontosnak, hogy releváns információkkal szolgáljunk neked ebben a témában is.

Nézzük a 3 tévhitet:

1.) Tényleg kötelező tanfolyamot elvégeznem, hogy vizsgázhassak EÜ-ből?

Nem. Jogszabály nem teszi kötelezővé, hogy Te a vizsgához feltétlenül elvégezz tanfolyamot. Természetesen, mi is javasoljuk ezt neked, ha nincs előképzettséged, vagy sohasem tanultál hasonlót, hogy végezd el, hiszen a későbbiekben számos alkalommal jól jöhet ez a tudás. Nálunk jelenleg 2 online felkészítő tananyag közül tudsz választani, amiket a szolgáltatások menüpont alatt találsz meg.

Pont ebből kifolyólag, hogy nem kötelező a tanfolyam elvégzése, mi nem is kényszerítünk rá, hiszen, ha Te iskolában, munkahelyen részt vettél hasonló oktatáson, esetleg végzettségedből adódóan releváns tudással és tapasztalattal rendelkezel, ugyan miért fizess ki 10-15 ezer forintot, csak, hogy végig hallgass, és csinálj olyat, amit egyébként is tudtál. 
_____________________________________________________________________

2.) Vizsgázni mindenképp kötelező, valahogy nem lehet kiváltani?

Nem, és igen. Tehát nem kötelező vizsgázni, amennyiben van olyan végzettséged, amivel ez kiváltható. Az alábbi linken tudod megnézni azt a rendeletet, amiben összefoglalták ezeket:

Elsősegély vizsga kiváltása_1992. évi NM rendelet

Tehát emiatt nem tesszük neked kötelezővé, hogy elvégezz tanfolyamot, hiszen, ha végzettséggel tudod igazolni, akkor magát a vizsgát is ki tudod váltani, így a vizsgadíj összegét is megspóroltad. Jól hangzik, igaz? 
____________________________________________________________________

3.) A sikeres forgalmi vizsga után hónapokat kell várnom az EÜ vizsga időpontjára, gyorsabb nem lehetne?

De. Mivel az Autósiskolák közreműködő szerepet töltenek be, ahogy mi is, segíteni tudunk neked abban, hogy fel tudj készülni a vizsgára, valamint meg tudjuk szervezni a vizsgaidőpontodat. Abban az esetben viszont, ha Te nem szeretnél tanfolyamot elvégezni, akkor arra is van lehetőséged, hogy önállóan, a Vöröskereszt weboldalán (Vöröskereszt weboldal) található elérhetőségeken kérj magadnak időpontot, így az adott iskolánál a több hónapos várakozás helyett, 1-2 héten belül meg is lesz a vizsgaidőpontod.

Mi is szoktunk segíteni a diákjainknak, ha vizsgázni szeretnének, és 1 héten belül sikerül is időpontot kérni nekik, így ha valaki a forgalmi vizsga utánra hadja az EÜ vizsgát, neki sem kell sokat várnia rá.
____________________________________________________________________

Mielőtt bármilyen tévhitnek bedőlsz, érdemes utána járnod a dolgoknak, kérdezz meg több autósiskolát is, mielőtt döntenél.

AszuCar, ahol a Legjobb Vár!